شبكة الزعيم العراقية
اهلا بكم في شبكة الزعيم
تتيح هذه النافذة امكانية التسجيل في المنتدى اذا كنت زائر
وامكانية الدخول الى المنتدى اذا كنت عضو
شبكة الزعيم العراقية
اهلا بكم في شبكة الزعيم
تتيح هذه النافذة امكانية التسجيل في المنتدى اذا كنت زائر
وامكانية الدخول الى المنتدى اذا كنت عضو
شبكة الزعيم العراقية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


شبكة الزعيم كل ما تتمناه
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» برنامج لتحميل سوفت وير للرسيفر
وصفات اكلات  Icon_minitimeالسبت يناير 26, 2013 10:39 am من طرف خالد161975

» لعبة حرب الملوك
وصفات اكلات  Icon_minitimeالأحد يونيو 24, 2012 6:31 am من طرف عاشق المدريد

» زيدان الابن يتدرب مع الفريق الأول لريال مدريد
وصفات اكلات  Icon_minitimeالأحد يونيو 24, 2012 6:15 am من طرف عاشق المدريد

» كيفية تحديث الستلايت
وصفات اكلات  Icon_minitimeالإثنين أبريل 16, 2012 12:09 am من طرف sattory

» الفوتوشوب العاشر
وصفات اكلات  Icon_minitimeالأحد يناير 29, 2012 4:14 pm من طرف كمال الشربينى

» جديد الفنانة غزلان واغنية جفني من دمع 2010 mp3
وصفات اكلات  Icon_minitimeالسبت أكتوبر 29, 2011 2:38 pm من طرف حيدر عجيل جبر

» اغنيه لعشاق مدريد 2011- وينك ياميسي
وصفات اكلات  Icon_minitimeالإثنين أغسطس 22, 2011 1:40 pm من طرف عاشق المدريد

» احلى اغنية لريال مدريد - سارية السواس
وصفات اكلات  Icon_minitimeالإثنين أغسطس 22, 2011 1:30 pm من طرف عاشق المدريد

» العاب سبونج بوب العاب سبونج وبسيط الجديد
وصفات اكلات  Icon_minitimeالخميس أغسطس 18, 2011 7:51 am من طرف عاشق المدريد

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
المايسترو
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
الزعيم
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
الرجل الحر
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
محسن العراقي
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
الكتلوني
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
عاشق المدريد
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
ألنعيمي
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
sattory
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
خالد161975
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
وجد90
وصفات اكلات  Vote_rcap1وصفات اكلات  Voting_barوصفات اكلات  Vote_lcap1 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 88 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو بلال شافغي فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 496 مساهمة في هذا المنتدى في 472 موضوع

 

 وصفات اكلات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
المايسترو




عدد المساهمات : 124
تاريخ التسجيل : 30/08/2010

وصفات اكلات  Empty
مُساهمةموضوع: وصفات اكلات    وصفات اكلات  Icon_minitimeالإثنين سبتمبر 06, 2010 1:31 pm


بوم الا كريم
(بطاطس بالكريمة )

نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة
فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة
فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة
ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل
اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب
واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس
ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة
ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى
وبالهنا والشفا

===========================================

صينية الزرة الصفراء

4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء
جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح
اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية
اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح
اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل
ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب
ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا

============================================

اللازانيا



كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا
ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا



============================================


مكرونة بالسى فود



مكرونة فيونكات - جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى -
ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليب
الطريقة
(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )
اولا طريقة عمل المكرونة
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
اقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرة
تاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندك
شكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميها
عادى مثل الجاهزة بالظبط
اضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضع
الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمون
والفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونة
الفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانى
واقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتين
وبالهنا والشفا


============================================


بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وصفات اكلات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» [color=red]اكلات عراقية رمضان 2010 طبخات وصفات رمضانية عراقية طريقة عمل عروك عراقي لسفرة رمضان[/color]

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة الزعيم العراقية :: الاقسام العامة :: منتدى الاكلات والطبخ-
انتقل الى: